Teniszütő egyénre szabva gyárilag -
Vége a barkácsolásnak!

(2014.04.) Címkék: teniszütő egyénre szabva, tenisz


Vásároljunk most teniszütőt egyénre szabva gyárilag!

A honlap oldalain már többször foglalkoztunk a teniszütők egyénre szabásával a "Kérdezze a teniszezdőt!" rovatban, illetve a P1 cégről szóló cikkben.

A profi versenyzők igénye, hogy minden ütőjük tökéletesen egyforma legyen, ráadásul saját stílusuk szerint egyénre szabva. Nemcsak "külsős" cégek foglalkoznak a profik ütőinek egyénre szabásával, de maguk a gyártó cégek is. Ezeket a speciális gyártó-részlegeket Pro Room-nak nevezik.

A Pro Room-okban készült ütőket csak kóddal látják el, amelyek nem feltétlenül utalnak a kereskedelmi modellekre.

Például a Head-nél:

TGK231.1 - MG Radical MP 18x20
TGK231.2 - MG Radical MP 18x20
TGK231.3 - MG Radical MP 16x19
TGK237.1 - MG Prestige Mid
TGK237.2 - MG Prestige Mid 16x19
TGK238.1 - MG Prestige MP
PT57A - Pro Tour 630 (RA 53-57)
PT57E - Pro Tour 630 (RA 58-62)
PT161 - Liquidmetal Instinct
PT167A - FXP Radical MP
TGK260.1 - YouTek Radical MP
TGK260.2 - YouTek Radical Pro 16x19
TGK262.1 - YouTek Speed Pro
TGK263.1 - YouTek Speed MP 16x19
(Forrás: Tennis Warehouse)

A Wilson Pro Room 2003-ban több, mint 2500 ütőt szállított le a játékosainak. Nemcsak a WTA és ATP versenyzők, hanem junior játékosok is kaphatnak személyre szabott ütőket.
(Forrás: tennisindustrymag)

Az alábbi videó a Wilson KBlade 98, és Pro Room megfelelője, a H22 ütő különbségeit illusztrálja:


A szabadidős teniszezők házilagos módszerekkel változtatják az ütőjük egyes jellemzőit, leginkább az ütő súlyát, egyensúlyát.

Az ütő nyelét szilikonnal töltik fel, vagy az ütő fejére, ill. oldalaira ólomszalagokat ragasztanak.


Mától a barkácsolásnak vége (lehet)!
Vegyen teniszütőt egyénre szabva gyárilag!

A Head mostantól "mindenki" számára lehetővé teszi, hogy egyénre szabott ütővel játsszon.


Hogyan rendelhetem meg?

A (www.custommade.head.com) honlapon először a szolgáltatás országát kell kiválasztani (egyelőre Magyarországra nem, hozzánk legközelebb csak osztrák címre lehet kérni a szállítást). Ezt követően az egyes jellemzőket a Speed Pro, Speed MP, vagy Speed S ütők valamelyikéből kiindulva, vagy önállóan (bizonyos keretek között) lehet meghatározni.

Minél inkább ismerjük saját játékunkat, illetve vannak ismereteink a teniszütők egyes jellemzőinek jelentéséről, annál nagyobb az esélyünk, hogy az elkészült ütővel elégedettek leszünk. 

Forrás: head.com

(Azt mondhatjuk, hogy a Pro a profiknak, az S a középhaladó-haladó játékosoknak való. A Pro játékos nehezebb ütőt használ, mert hosszú, és gyors a lendítése, és megfelelő a fizikai erőnléte a nagyobb súlyú ütő felgyorsításához. A nehéz ütőnek inkább a nyél felé esik az egyensúlyi pontja, hogy a súly ellenére könnyen kezelhető legyen. A 18/20-as húrképlet a precíz játékot segíti, míg a 16/19-es a pörgetést.)

A rendeléskor megadható adatok (értékhatárokkal):

Ütő szín (fekete vagy három színű)
Súly (283-347 gr. között)
Hossz (670-705 mm. között)
Egyensúlyi pont (a súly szerint vannak kialakítva a korlátok)
A grip formája (szögletesebb, kerekebb)
Húrképlet
Egyéni név, szöveg az ütőn

"Sokat dolgoztunk az algoritmusok kidolgozásán" magyarázza Ralph Schwenger a HEAD ütő részlegének kutatási igazgatója. "Sok adatot lehet megadni, és ezek befolyásolják egymást. Biztosítani kell, hogy a vásárló által megadott beállítások legyárthatóak legyenek, és az elkészült ütő alkalmas legyen a játékra."  :)

És valóban, bizonyos kombinációkat a program nem enged választani, míg másoknál csak figyelmeztet, hogy a választott értékek mellett nem lesz könnyű az ütőt használni. (Pl. ha egy fejnehéz ütőhöz nagy súlyt párosítunk.)

Bátran válasszunk bármit, az ár nem fog változni (2014.): 350 EUR + szállítás. Minden ilyen ütőt az osztrák Head Pro Room-ban, Kennelbach-ban készítenek el. Szállítási határidő 6 hét.


Kiknek szánja a Head ezt a szolgáltatást?

Roger Petersman, a HEAD amerikai vezére így nyilatkozott: "Ezt a szolgáltatást nem fogja mindenki igénybe venni. De úgy gondoltuk, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tesszük azt a lehetőséget, amellyel eddig csak a profik élhettek. Minden ilyen ütőt az osztrák Pro Room részlegben készítenek el. Egy ütő ára 400 USD + szállítási költség. Tudjuk, hogy ennek a szolgáltatásnak elég kicsi a piaca, ezért nem költünk sokat a reklámozására."
(Forrás: tennisindustrymag.com)

Az új szolgáltatást Novak Djokovic-csal népszerüsítik a Youtube-on:


Hogyan készítik el az ütőket?

A filmből kiderül, hogy minden megrendelt ütőt egy előre gyártott kerettel kezdenek el (a fej méretét nem lehet megváltoztatni). Erre felrakják a kívánt méretű és formájú nyelet, és a kiválasztott alapgrippet. A súlyt a keret tetejére ragasztott ólomszalaggal állítják be. A név vagy szöveg egy matricával kerül az ütőre. Minden ütő 9 egymást követő munkafolyamat eredményeként készül el.

Az elkészült ütőt csinos tokkal és egy bizonyítvánnyal együtt kapjuk kézhez. A bizonyítványt az ütőt készítő személy írja alá. 


És most irány a Head honlapja, ahol mindez kipróbálható:

http://custommade.head.com/


2014.04.

A Teniszütő egyénre szabva gyárilag oldalról vissza a Teniszütő választás oldalra