Teniszfal - házibarkács és profi


Házibarkács teniszfal


A tavaszi nagytakarítás alkalmával gyakorta frissítik fel a háziasszonyok a matracokat szellőztetéssel. Ezt az alkalmat teniszedzésre is kihasználhatjuk.

Kellékek:
- szivacsmatrac
- asztallap vagy OSB lap

Ami a matracot illeti, jobb a duplaágyból kivett matrac, amely 140-180 cm széles. Az egyszemélyes ágy 90 cm-es matraca is használható, legfeljebb kettőt támasztunk egymás mellé.

A háló magasságát - amennyiben erre igényünk van - a fekvőmatracon a fekete festék spray helyett inkább csak egy gombostűvel rögzített szalaggal jelöljük (így nem csúfítjuk el a matracot, bár ennek a megoldásnak is vannak kockázatai... :)

Alátámasztó felületnek vagy asztal lapot vagy pl. OSB lapot használjunk. Támasszuk a lapot a falnak vagy garázsajtónak úgy, hogy a talajjal kis szöget zárjon be. Ezután támasszuk a lapnak a matracot és máris kész az olcsó, ideiglenes tenisz fal.

A falat normál teniszlabdával használhatjuk, még erős ütés esetén sem pattan világgá. További előnye ennek a megoldásnak, hogy nem kelt erős zajt. Azzal, hogy a matrac felülete nem merőleges a talajra, hanem azzal kis szöget zár be, biztosítja, hogy a labda a valóságoshoz hasonlóan, – mintha az ellenfél pörgetéssel ütötte volna vissza – de jóval kisebb sebességgel érkezzen vissza.

Ha – véletlenül - nem lenne matrac a háznál, akkor szivacslabdát, vagy alacsony nyomású labdát ütögessünk a fal mellé támasztott kemény lapnak. Így a labda ugyanúgy nem pattan messzire, viszont nem pontosan ugyanolyan, mintha valóban teniszeznénk. (A normál labda - szivacsütő párosítás nem működik.)

A tenisz falak, falazóhálók – legyenek azok gyári, vagy házilag készítettek – abban megegyeznek, hogy a fal előtt szükség van egy egyenes, viszonylag kemény felületre, ahonnan a labda felpattanhat.Profi teniszfal


Ezt az egyenes, kemény felületet ötletesen váltotta ki a holland TRI-TENNIS. 

Itt egy fémkeretre lazán felfeszített vízhatlan PVC felület, illetve a tetején levő ütköző zóna megfogja a labda mozgását, és a felületről mindig azonos módon gurul vissza.

Ez lehetővé teszi, hogy a labda a labda mindig a háló elé helyezett fémből készült elemre essen, és pattanjon vissza a játékoshoz. A pattanó elemet egyenetlen talajra helyezve is biztosítja a labda kiszámítható, mindig ugyanolyan irányú felpattanását.A Tri-tennis fal
 alkalmas bemelegítésre, az ütések gyakorlására és egyben hatékony marketing eszköz. Tenisszel kapcsolatos vagy bármely más rendezvényen mágnesként vonzza az érdeklődőket.

Méretei: 180 cm széles, 170 cm magas és 170 cm mély
Súlya: 40 kg
Ára: 599 EUR + szállítási költség Hollandiából, Hertogenbosch-ból
E-mail: info@Tri-tennis.com


Ugrás a Tri-Tennis honlapjáraA Teniszfal - profi és házibarkács oldalról vissza a Tenisz gyakorlatok oldalra