Head teniszütő

Innovációk a játékosok szolgálatában.


Protect System - Head teniszütők

A Head Protect System egy teljes rendszer, amely magában foglalja a mikrochip beépítésű nyelet, a speciális gripet, és a rugalmas húrt. A rendszerelemek együtthatása révén a könyöksérülések kialakulása és kiújulása megelőzhető.
Ütők: Protector MP, Protector Oversize. Mindkettő 250 gramm súlyú, fejnehéz.


Microgel- Head teniszütők

A Microgel szisztéma egy nagyon alacsony sűrűségű szilikon anyagra alapul. Az ütő így rendkívül rugalmas, amely egységesen teríti szét a terhelést ez egész keretre.


Metallix

A Metallix esetében az ütő kisebb rácsszerkezetű anyagból készül, amely sokkal erősebb. Az ütő erősebbé, könnyebbé és hatékonyabbá válik.
A Stabilizátor kiküszöböli a káros rezgéseket.


Flexpoint

A FLEXPOINT termékek a fokozott rugalmasság mellett megtartották a HEAD ütőkre jellemző kitűnő karakterisztikájukat. A maximális kontroll elérésének érdekében a jellegzetes mélyedéseket 3 és 9 óránál, a lehetséges legjobb helyre tervezték.

A FLEXPOINT úgy reagál a labdaérintkezésre, mint az emberi kéz. Mintegy körbeölelve a labdát, nagyobb felületen érintkezik a húrozással, ezáltal megnövelve a kontrollt. E technológia előnyeiből a kezdők és az élversenyzők egyaránt profitálhatnak.


Intelligence

A cég mérnökei kifejlesztették az Intelligence technológiát, mely elsöprő sikerét az Intellifiber-nek, az ütőbe épített piezoelektromos anyag alkotta rostoknak köszönheti.
Az Intellifiber a húrra érkező labda mozgási energiáját alakítja át elektromos energiává, majd azt visszavezeti az ütőt alkotó rostokba, melyek az elektrosokk hatására kimerevednek. 
Mérések szerint a labda 0,004 másodpercet tölt a húrozáson, a sokk pedig már egy milliszekundum alatt kifejti jótékony hatását, mellyel úgymond visszarúgja az ütőt az eredeti pozícióba. Így adva több erőt, biztosabb labdakezelést, pontosabb ütéseket a teniszezőnek.


Liquidmetal

Speciális atomszerkezetű ötvözet, mely többek között rezet, nikkelt, és titániumot tartalmaz, mely 29%-al több energiát ad ütéseinknek. 
(A Titanium ütőkkel összehasonlítva) TSC - (Total Sweetspot Construction) megnöveli a torziós stabilitást, ezáltal minden ütést úgy érzünk, mintha a sweetspot-ot találnánk el.


NoShox - Head teniszütők
 - A nyélbe épített rezgéscsillapító rendszer kényelmesebbé teszi a játékot, 27%-al csökkentve a könyökre jutó káros rezgéseket. ISD - (Integrated String Dampener) a fej alján található, beépített rezgéscsillapító, mely a húr rezgését csillapítja.A HEAD teniszütő technológiák oldalról vissza a Teniszütő oldalra