Tenisz videók


Tenisz videó ajánlat

A felvételen egy amatőr teniszező tenyeres ütését elemzik.

Az amatőr játékos mozdulatait egy profi teniszezőével (Tommy Haas) egyszerre mutatják be.

Az elemző sorra veszi a tenyeres ütés helyes kivitelezésének legfontosabb elemeit, összehasonlítva a két játékos ütését.

Az ütés megkezdésekor mindkét kéz az ütőn van

Az ütő hátravitelét a másik kéz követi, miközben a váll és a test elfordul oldalirányban

- A testsúly eközben a hátsó lábra kerül

Az ütés pillanatában a test a pályával szembefordul, a testsúly az elöl levő lábra tevődik át

- az ideális találati pont a test előtt van

- a találat után az ütőt az ellentétes váll fölé kell kivezetni; a kivezetés oldalára a test is elfordul.


Angol nyelvű videók: www.fuzzyyellowballs.comTenisz banán
A teniszben a banán elvont és valóságos értelemben is megjelenik.

Csúszás a salakon
Mikor használják a teniszezők a csúszást? Amikor további egy-két lépés megtétele a pályán már azt eredményezné, hogy lekésik a labdát. Így aztán az ütéshez hiányzó rövidebb-hosszabb távot csúszással teszik meg.

Jókezű teniszező - Hogyan váljak azzá?

Jókezű teniszező. Mit is jelent ez pontosan? Azt jelenti, hogy a teniszező nemcsak telilappal tud bombázni, hanem az ütések sokkal nagyobb és kifinomultabb repertoárjával rendelkezik. 

Kifarolós tenyeres
A kifarolós tenyeres több pro játékos kedvenc ütése. Azért kedvelik nagyon ezt azt ütést, mert hatékony tenyeresükkel a fonákoldalról ütve is átvehetik a labdamenet irányítását, és könnyen be is fejezhetik a pontot. Miért?

Spanyol teniszedzés
Nadal, Verdasco, Almagro, Ferrer, Ferrero, Lopez, Granollers, hogy csak napjaink legjobb spanyol teniszezőit említsük. Mitől ilyen sikeresek? Hogyan edzenek?

Tenisz piruett
Egy viszonylag ritka, de annál látványosabb tenisz ütés látható a következőkben, a „tenisz piruett”. Az első látásra „brahi” ütésnek túnik, de nem az, hanem szinte az egyetlen jó megoldás az adott helyzetben.

Tenisz lábmunka gyakorlása
A tenisz lábmunka fejlesztésének az egyik része a gyorsaság növelése, egy másik fontos része bizonyos lábmunka minták megismerése, begyakorlása is. Ezek a sémák optimalizálják a lábmunkát, amellyel értékes tizedmásodperceket spórolhatunk meg a játék közben.

A csukló szerepe a tenisz tenyeres ütésnél
Régen a teniszezőknek azt tanították, hogy lazán, de egyenes karral és fixen tartott csuklóval üssék a tenyerest. A kivezetés során a karnak az ütővel ellentétes váll fölé kellett lendülnie. Az ütés során a csukló tehát gyakorlatilag mozdulatlan volt. A cél az volt, hogy az ütés során a lehető legnagyobb erőt adják át a labdának. 

Tenyeres ütés futás közben
Amikor az ellenfél egy jó keresztütéssel az egyik oldalra kiszorítja a játékost, akkor kell az ütést, itt tenyeres, futás közben megütni.

Statikus és dinamikus tenisz lábmunka
Napjainkban a tenisz az egyre gyorsabbá válik. A profi teniszezők játékának minden eleme arra irányul, hogy ebben az egyre gyorsuló ütemben tized és század másodperceket nyerjenek. Ennek a törekvésnek az egyik legfőbb területe a lábmunka.

Miért olyan gyors Rafael Nadal?
"...A videón azt látjuk, hogy a spanyol játékost Federer a pálya egyik, majd másik oldalára mozgatja az oldalvonalak mellé helyezett keresztütésekkel. Ő azonban az extrém módon kiszorított helyzetekből villámgyorsan visszaér a következő labdára, amit az ellenkező sarokba kap...."

A játék közben vétett hibák elemzése
A pont elvesztésének vizsgálatát logikusan az utolsó ütésnél kezdjük; ha pontot vesztünk, akkor úgy értelmezzük, hogy az utolsó ütést vétettük el. A pont elvesztéséhez vezető okok azonban már jóval korábban, néha már a poén elején keresendőek. Ilyenkor hosszabb vizsgálódást kell tartanunk, hogy a hiba igazi okát felfedjük.

Átemelés
Telilapos, pörgetett és nyesett átemelés

Ejtés
Ez az az ütés a teniszben, amihez nagy bátorság kell. Miért? Mert kockázatos. Az ejtés fontos taktikai eleme lehet játékunknak, megfelelő kivitelezés híján viszont könnyen ellenünk fordítható.

Egykezes fonák nyesés
A Tenisz videó oldalról vissza a Főoldalra