Mi a különbség két teniszlabda között?


Mi a különbség két teniszlabda között?

Miért válogatnak a profik a szerva előtt a teniszlabdák között?


A versenytől függően a labdákat a profi teniszversenyeken 7-11 játékonként lecserélik azért, hogy a meccset hasonló minőségű labdával játsszák végig a játékosok.

A játékosok egyrészt technikai ok miatt válogatnak a labdák között. Attól függően, hogy telilappal, pörgetve vagy nyesetten akarják a szervát ütni, annak legjobban megfelelő labdát próbálják kiválasztani a rendelkezésre álló labdák közül.

Az első szervát általában telilappal ütik, ilyenkor az a cél, hogy minél gyorsabb legyen a szerva, a pörgetésnek ilyenkor kisebb szerepe van.

A második szervák erősen pörgetettek, hogy biztosan az adogatóudvarban landoljanak. Ilyenkor olyan labdát kell választani, amelybe jobban bele tud kapaszkodni az ütőfelület a pörgetés során.

A válogatásnak mentális okai is vannak:

Egyrészt a válogatás időt biztosít arra, hogy a játékos a szervára fókuszáljon; a szerva előtti rituálé szerves része.

Másrészt a játékos a választás során azt a labdát választja ki, amelyikben a legjobban "hisz"; "egyfajta bizalmi kapcsolat" alakul ki a labda és a játékos között.

A játékosok igyekeznek kiszelektálni azokat a labdákat, amelyek nem szolgáltak rá a bizalomra. :)A Mi a különbség két teniszlabda között? oldalról vissza a Teniszlabda oldalra