A kar erősítése giroszkóppal


A kar erősítése giroszkóppal

A giroszkóp egy gyors pörgettyű

, ami felpörgetett állapotban próbálja megtartani irányát. Ezen az elven működik a GyroTwister, amellyel karunkat erősíthetjük.


A GyroTwister nem súlyokkal vagy rugókkal dolgozik, hanem a búgócsiga erejében rejlő elméletre alapszik.
Ezért a GyroTwister által kifejtett erő variálható, tehát a felhasználó edzettségéhez bármikor képes alkalmazkodni. Az általa generált erő kb. 15 (!) kg-nak felel meg.


A GyroTwister működése

A szerkezet belsejében található forgórész, és ha ezt mozgásba hozzuk, forgási impulzus keletkezik a tengely körül.

Az hogy egy ilyen forgási impulzus milyen hatást fejt ki, azt mindenki ismeri, aki tud biciklizni. Ha egy álló biciklire ülünk fel, az eldől. Azonban minél gyorsabban biciklizünk, annál stabilabb lesz a kerékpár. Ahogy nő a sebesség egyre nagyobb erőkifejtésre van szükség, hogy kormányozni tudjunk.

Ugyanígy alakítja ki a forgórész a GyroTwister belsejében a stabilitást, amit a tehetetlenségi nyomaték, és a forgási sebesség eredményez.Edzés tippek

Alsó- és felsőkar
Ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat. Nyújtsa ki felkarját oldal irányba. Alkarját emelje fel, hogy az 90°-os szöget alkosson. Figyeljen arra, hogy az alkar függőlegesen felfelé mutasson.

Alkar
Támassza meg könyökét egy asztalon. Így főként az alkarját edzheti.

Szorítóerő


Csak az ujjaival tartsa a GyroTwistert. Ezt a gyakorlatot csak akkor végezze, ha már vannak tapasztalatai ezzel az eszközzel.
A kar erősítése giroszkóppal oldalról vissza a Tenisz kondi oldalra