Jónás Dorka diplomát szerzett


OTA: Szia Dorka! Izgatottan várjuk az utolsó egyetemi évről szóló beszámolódat!

Jónás Dorka: Sziasztok! Üdvözlöm az olvasókat!
Ez egy különleges alkalom, hiszen lediplomáztam! Az idei beszámolóban sokszor fordul elő majd az "utolsó" szó... 
Jó évet zártam, előttem az élet!

Óriási izgalommal indultam neki a negyedik évnek. Azért izgultam, mert negyedikben már a célegyenesben érzi magát az ember. Tudtam, hogy utána valami új dolog fog történni az életemben. A tanulás és a tenisz terén már tudtam, hogy mire számíthatok.

Az egyetemen még maradhattam volna plusz egy évet, de a csapatban csak négy évet lehet eltölteni. Nagyon igyekeztem, hogy minden kreditem meglegyen a negyedik év végére. Tenisz nélkül nekem már nem lett volna jó ott maradni. 

*


*


Tantárgyak az utolsó évben

Az utolsó évben is nehéz tárgyakkal kellett megbirkóznom: 

Őszi szemeszter: Felsőfokú mikroökonómia, kockázatkezelés, banki ismeretek, antropológia és biológia. Két természettudományos tárgyat kell teljesíteni, nekem az első a földrajz volt, még elsőben. Most az evolúcióról tanultunk sokat, nagyon élveztem. Sok munkát kellett beletenni, és végül ötöst kaptam.

Tavaszi szemeszterben: Makroökonómia, pénzügy, vállalkozási ismeretek, stratégiai menedzsment és üzleti döntéshozatal.

A stratégiai menedzsment tárgy keretében kellett egy ún. ETS vizsgát tenni, ami nélkül nem lehet diplomázni. Ez egy 200 kérdésből álló, lénygében záróvizsga, ahol a minimum szint 75% volt. A vizsga magában foglalta a négy év alatt tanult ismereteket, rengeteg könyveléssel és pénzüggyel kapcsolatos kérdéssel. Nekem 87%-os lett.
 

*


*


A csapat


Három új elsős érkezett a csapatba
. Egy ausztrál, egy bolgár és egy orosz. Maggie-vel mi ketten maradtunk a csapatkapitányok. 

Mindig feladatot jelent az új emberekkel való összeszokás. A kezdeti nehézségek után mindenkivel jó kapcsolat alakult ki.  Milkát és Annát kifejezetten imádom! Imogent azért szeretem, mert nem konfliktusos ember. Úgy érzem, hogy tavaly volt a legtöbb konfliktus, de eredmények tekintetében a legjobb évet zártuk az iskola történetében!

Nem volt edzőváltás, de jövőre lesz, mert Macziej és Eva elmennek. Macziej vezetőedzői állást kapott Arizonában és Eva az asszisztense lesz. Nehéz döntés lehetett, mert a Dean és Macziej a legjobb barátok.


A három új játékos : 

Ana Tkachenko - orosz

Milka Genkova - bolgár

Imogen Clews - ausztrál


Az öt régi csapattag:

Magdalena (Maggie)  Stencel - lengyel

Elisa Kooik - észt

Miranda Talbert - amerikai

Tessa van der Ploeg - holland

Jónás Dorka  - magyar

*


*


Eredmények


Ami az eredményeket illeti, csapatként és saját, egyéni teljesítményem tekintetében is a legjobb évem volt.

Az ősz elég rosszul indult, 4 győzelem és 7 vereség. Maggie bokaműtétje miatt én játszottam az első pályán, és súlyos vereségeket szenvedtem, egy versenyem egyszerre szedtem be 3 vereséget.

A tavaszi szezon viszont szuper volt. 16 győzelem, 5 vereség! Nagyon örültem neki. A végén így 20:12 aránnyal zártam.

Tavalyelőtt 21 győzelmem volt, amit szerettem volna tavaly 22-re növelni, de nem sikerült. A vereségeket illetően javultam, mert tavalyelőtt 15 vereségem volt.
Párosban sok emberrel játszottam. Végül Anaval voltunk a legjobbak, 15:6-s arány értünk el, kettes pályán.

A konferenciameccseken 5-ből 4-et nyertem, ez nagyon jó!

Érdemes megjegyezni, hogy Ana a hatos pályán 22:6-os arányt ért el. Mindig tudtuk, hogy lehet rá számítani! De sajnos a konferencia bajnokság elődöntőjében a döntő szettet elbukta. Nagyon jó játékostól kapott ki, de sajnáltuk, mert egész évben kiválóan játszott.

Mint csapat, 18:4-es arányt értünk el! Eddig a győzelmek rekordja 15 volt. Ez az iskola történetében a legjobb eredmény! Mindez annak köszönhető, hogy az új játékosok nagyon jók voltak a saját pályájukon.

A csapat a konferencia bajnokságban a 3. helyezett lett.

A csapat nem a konferencia bajnokságban nyújtott kiemelkedő teljesítményt, hanem az egész éves munkában.  (A konferencia bajnokság végül is egy négy napos verseny.)

A konferencia bajnokságon ugyanattól a csapattól (Las Vegasiak) kaptunk ki, mint tavaly, csak most a negyeddöntőben. Érdekesség, hogy náluk az első három pályán kínai játékos játszott. A hatos pályán Ana egy szerb lánytól kapott ki, aki mindkét oldalon kétkezest ütött. A szerb lány végül jobban bírta fejben, a harmadik szettben 1:6-ra kapott ki a mi játékosunk.

*


*


Őszi és tavaszi meccsek


Az őszi és tavaszi szezon meccsbeosztását látjuk. Ősszel négy versenyen vettünk részt. Ezek meghívásos versenyek, így nem feltétlenül utazik mindenki. Én nem nagyon szeretem a meghívásos versenyeket, mert nincs meg az az igazi versenyhangulat, kisebb a motiváció.

A tavaszi szezont január 18-án kezdtük. Korábban vereséget szenvedtünk tőlük, de most megvertük a következő csapatokat: UTEP, Northern Arizona, New Mexico State, Boise.

Az Iova State-es vereség fájó volt. Egyrészt a szülinapomon volt, másrészt ha megnyerjük, akkor megdöntöttük volna a sorozatban megnyert meccsek korábbi, tízes rekordját.

Az utolsó két sor mutatja a Las Vegasban tartott konferencia meccsek eredményét. Az első körben megvertük a Nevadát, és másnap kikaptunk az Unlv-től. 

*


*


Őszi szezon


Szeptemberben elvittek minket egy csapatépítő programra
. Laramie-tól kb. egy órát utaztunk autóval. 2 éjszakát és 3 napot töltöttünk ott, túráztunk sétáltunk, együtt kajáltunk, este kártyáztunk. Internet nem volt :).

Egyik nap lovagolni mentünk az erdőbe. Óriási élmény, kb. 40 perces program volt. Fegyelmezett túralovakkal mentünk, néha lehetett velük ügetni is. 

*


*


Újfajta "állapot" felmérést vezettek be be a kondi edzések előtt. Egy érzékelőt a fejemre, egyet pedig a kezemre tapasztottak. A lényeg az volt, hogy a fizikai állapotunkat mérték ezek az érzékelők, azt, hogy mennyire vagyunk fáradtak. A telefonunkra le kellett tölteni egy alkalmazást, és néhány percig nyugodtan kellett feküdni. Az eredményeket megkapta a kondiedző. Az edzés fél hétkor kezdődött reggel, de hatra oda kellett érni, hogy ezt a mérést még az edzés előtt megcsináljuk. 

Szintén egy alkalmazás segítségével követték nyomon, hogy mennyit aludtunk. Volt, amikor nekem kilenc órát mutatott, de volt, amikor csak négy és felet. Az edző akkor persze mérges volt, de hát muszáj volt tanulnom. Az napi elvárt minimum egyébként nyolc óra lett volna. Nekem az átlag kb. hét óra volt. Végzős voltam, nagyon kellett hajtanom a tanulást.

*


*


Októberben Los Angelesben voltunk egy meghívásos versenyen Maggie-vel,
 bronzbarnára barnulva érkeztünk haza. Hulla fáradtak voltunk, mert egy nagyon hosszú verseny volt.


Városnézés többek között Beverly Hills-en, nagy élmény volt!


Voltunk a Unversal Studio meseparkban is, ahol még Harry Potter bolt is volt! Én nagy Harry Potter rajongó vagyok, nekem nagy élmény volt! Mindent lehetett kapni: seprűt, varázspálcát, minden ízű drazsét… Nem vettem semmit, mert egy varázspálca 200 dollár volt, azért az egy kicsit sok, és még varázsolni sem lehetett vele, csak ki tudtam volna tenni a falra. :)
   


Ebben a szegényes környezetben párosoztunk a Maggie-vel… :)


Ugyanaz a teniszklub az óceánra néző pályával.
 

*


*


Ő
sszel történt a regionális versenyen. Bár nekem ilyen még soha nem volt, vérhólyagok nőttek a lábamon.

Két meccs között vettem észre, és még aznap játszanom kellett. Annyira fájt, hogy nem tudtam felvenni a cipőmet. Dean elvitt a trénerhez, aki azt mondta, hogy le kell szívni. Én a tű és a vér látványától elájulok! Mindenki végignézte a műtétet, a többiek eleinte mulattak rajtam. Hát az valami borzalmasan fájt! Nem mertem odanézni, nehogy elájuljak. Utána leragasztották, de ugyanúgy fájt. Végül 6:4, 6:4-re kaptam ki, nem is emlékszem, hogyan éltem túl. Ráadásul másnapra visszanőtt.

Úgy döntöttem, hogy még egyszer nem teszem ki magam ennek a tortúrának, úgyhogy vérhólyaggal teniszeztem. Eltartott egy hétig, mire magától elmúlt. Tudom, hogy bébi vagyok, engem még sohasem műtöttek, de én az orvosi beavatkozásoktól irtózom!

*


*


Jogosítványt szereztem Amerikában! 
A kép a jogosítvány megszerzése utáni pillanatokban készült. A kezemben már ott van az ideiglenes jogosítvány. A véglegest postán kaptam meg kicsit később.

A KRESZ vizsgát ott is online lehet letenni, 25 kérdés van. A vezetés annyiban sokkal könnyebb volt, hogy automata váltós kocsival vezettem, de a parkolást és a forgalomban való közlekedést ugyanúgy meg kell tanulni. Az ottani jogosítványt persze itthon honosíttatni kell.

*


*


Karácsonyi szünet


December 18-én értem haza a karácsonyi szünetre.


Nagy boldogság volt, hogy újra Matyival lehettem.

*


*


Tavaszi szezon


A kép a szezon első edzésén, január 12-én készült, nekem az utolsó első edzésem :), amit egy szelfie-vel nyitottam meg. 

*


*


Január 17-e, a második félév legelején. Oklahomában volt egy öt napos „profi-amatőr” verseny. Erre a versenyre több iskolából érkeztek csapatok.

Ez a rendezvény ún. fund-raiser esemény, ami azt jelenti, hogy az amatőr indulók sokat fizettek, hogy indulhassanak velünk, a befolyó pénzt pedig a csapatok kapják költségeik fedezésére.

Minden év elején ide utazunk pénzt gyűjteni. Mi nem tudjuk, hogy mennyi pénz gyűlt össze, de nagyon sok.

Nekünk is jó buli és az amatőr résztvevőknek egy nagy társasági esemény, ahol adakoznak. Ez egy igazi show, még fogadni is lehet az induló párosokra. 

*


*


Az amatőrök az ottani teniszklub tagjai, nagyon jómódúak. Velük párosoztunk egymás ellen. Én a képen látható hölggyel, Janettel indultam, nagyon aranyos volt, és nagyon jól játszott. 


7 meccset húztunk be és ezzel a versenyt is megnyertük! A korábbi években nem értem el komolyabb eredményt, de idén minden összejött.

*


*


Januárban Gonzágában voltunk, Idaho csapata ellen játszottunk. A román ellenfelem a kettes pályán Ana Batiri volt, 6:1-re nyertem az első szettet, 6:7-re ő nyerte a másodikat, aztán a rövidítésben 6:1-re vezetett, de végül én nyertem 10:8-ra. Nagyon izgalmas és nehéz meccs volt! Utána együtt örültünk a sikernek.

 

*


*


A kép március harmadikán, Matyi lakásán készült. Otthon volt meccsünk és élőben közvetítették a neten.

Matyi fennmaradt, felvett egy Wyomingos pólót és végignézte a közvetítést. Lefotózta magát és elküldte nekem. Ő és Anya is végignézte az összes meccsünket. 

Ez a fotó még a teniszcsapat hivatalos Instagram és Facebook oldalára is felkerült!  

*


*


Ez a Wyomingi Sportközpont luxus minibusza, illetve annak belső tere.
Nebraskába ezzel mentünk. Még TV is van benne! A 8 személyes buszt bármelyik sportcsapat használhatja. Nyilván a focicsapatnak kicsi, de ezt használják a teniszezők, a golfozók, a birkózók… 

Nebraskába nem volt vészes az út, csak 9 órát utaztunk. Iowába 14 óra volt, az már tényleg megterhelő. 

*


*


Április elején Boise-ba utaztunk. Én Anát, az orosz játékosunkat mindig ruszki vodkinak hívtam, és itt egy szobában laktunk. A durcás arc persze vicc, imádom Anát! 

*


*


Matyi küldte nekem futárral ezt a csokor virágot. Másnap volt a szülinapom,
és még azt is elintézte, hogy előző nap délután, az edzés után kapjam meg a csokrot.

Még egy kis kártya is volt rajta ezzel a szöveggel: Boldog szulinapot szerelmem! (A szöveget e-mailban küldte el a virágboltnak).

Matyi interneten rendelte meg a csokrot nekem. Teljesen véletlenül attól az üzlettől rendelt, amelynek a tulajdonosa az egyetemi teniszcsapat rajongója és amatőr teniszező. Matyi párosozott is vele tavaly, amikor meglátogatott engem. Terry, aki felvette a rendelést, ismer mindkettőnket. 

Matyi eredetileg a lakcímemre küldette a csokrot, de Terry tudta, hogy mikor van edzésem, és odahozták a virágot. Matyinak egy fél napja ráment a szervezésre, de ügyesen intézte a dolgot, minden tökéletesen sikerült és nagyon boldog voltam! Amúgy a képen úgy nézek ki, mint egy csöves, edzésről izzadtan rohantam órára!


*


*


A himnuszt hallgatjuk egy otthoni meccs előtt. Én melegítőben vagyok a képen, ami azt jelenti, hogy azon a meccsen nem játszottam.


Van egy szabály, ami meghatározza, hogy hány meccset játszhat egy játékos egy évben.

Mivel az ottani ellenfél elég gyenge volt, Dean úgy döntött, hogy nem kell játszanom. Tessa és Elisa is ült egy-egy meccsen. 

Az amerikai játékosok a szívükre teszik a kezüket a himnusz hallgatása közben.

*


*


Életemben először sikerült a hét játékosa címet megszerezni. Április első hetének a játékosa lettem, nagyon büszke vagyok erre.


Azért kaptam ezt az elismerést, mert 7 vagy 8 meccs óta veretlen voltam és jó teniszezők ellen tudtam nyerni. A hét teniszezőjét az egész konferenciából, tehát kb. 100 emberből választják ki.

Nekem ez a négy év alatt egyszer sikerült, de van, aki egy szemeszter alatt többször is megkapja. 

Tessa is volt a hét játékosa a szezon elején, Maggie pedig egészen a végén. Tőlünk két éve senki nem volt a hét játékosa. Ebből is látszik, hogy mennyire jó volt ez a szemeszter. Ez nekem nagyon sokat ért, nagyon örültem neki.

*


*


Ezt a képet akkor rakták ki az egyetem honlapjára, amikor második helyre léptem a nyert meccsek tekintetében. 

Nyilvántartják, hogy játékosi pályafutásod alatt hány egyéni meccset nyersz. Egy román lány az első 83 nyert meccsel, egy szlovák lány követte 75-tel.

Én az év elején még a 6. voltam, de év végére 80 meccsel feljöttem a második helyre a listán.  Szóval egyéniben második vagyok az örökranglistán.  

Párosban kb. 70 meccset nyertem.

*


*


A kép a szenior napomon készült. Azt a napot hívják szenior napnak, amikor utoljára játszol otthon, otthoni szurkolók előtt.


Nekem és Mirandának volt ez volt az utolsó otthoni meccse. Ilyenkor bemelegítünk és közvetlenül a meccs kezdete előtt egy kis ünnepséget tartunk.

Kaptunk egy képet, amin rajta van, hogy mettől-meddig voltunk tagja a csapatnak, és egy csokor virágot is.

Ilyenkor lehetőség van arra, hogy megköszönd a szurkolóknak a támogatást és elbúcsúzz tőlük. Több, mint 100 szurkoló volt kint, tapssal és sikítozással fogadták a búcsúzó szavaimat. Nagyon jólesett!


Maggie (középen) és a két végzős.


Csapatkép a szenior nap végén.


A szenior nap után az edzők elvitték az egész csapatot fagyizni. Le kellett fotózni a fagyit, mert akkora volt, mint a fél fejem. Boldogok voltunk, mert aznap nyertünk is.
 

*


*


A kép az utolsó otthoni edzésem végén készült.

*


*


Április végén Las Vegas-ban, a konferencia bajnokságon. A pálya közelében sétáltunk, és Elissa nagymamája, aki Vegasban él, autóval jött mellettünk és "paparazzi" képeket készített rólunk. Mögöttem Milka látható, előttem pedig Imogen. Nagyon meleg volt, száraz meleg.


Ugyanazon a napon Anával, páros partneremmel.
A csapattal kikaptunk, de párosban nagyon megvertük őket Anával. Nagyon jól játszottunk és nagyon boldogok voltunk. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért, mert az elején nem ment olyan jól a dolog.

Maczijjel, a segédedzővel külön edzettünk, és sok időt töltöttünk videó elemzéssel is, ami sokat segített a taktikai felkészülésben. Anának  elsősként, újoncként gyorsan fel kellett nőni a feladathoz, de nekem is sokat kellett beleraknom, mert én nem vagyok túl jó párosban. Sokat köszönhetünk a Maciej segítségének.


A hotelben.
Mögöttem Ana szuszog. Ez a vizsgák előtt volt két héttel, hulla fáradtak voltunk. A meccsek között is felküldtek minket pihenni, akár délután négykor, nem engedtek tanulni sem. Nekem soha nem okozott gondot az alvás, a nap bármely szakában tudtam volna aludni. 


Ugyanitt, az első körös Nevada elleni győzelmünk felett örömködünk a parkolóban. A Nevada csapata nagyon nehéz ellenfél volt, mi voltunk a negyedik kiemeltek, ők pedig az ötödikek. 4:2-re győztünk. Az év játékosa éppen az ő egyes pályán játszó teniszezőjük lett, sajnos Maggie ki is kapott tőle.  


A Las Vegasi nagy kaszinóban a Caesar szobor előtt pózolunk. 

*


*


Idén is megkaptam az All Conference Team egyéni díjat. Egyéniben még megkapta Maggie is, Elisa és Tesa párosban.

A mi csapatunk az idén erős volt, ezért kaphatott négy tag is elismerést. A döntést a csapatok edzői hozzák meg.
 

*


*


Anya május 2-án érkezett meg és 14-ig volt kint.

Minden sportolónak két vendége lehet a diplomaosztó ünnepségen. A másik vendégem a mentorom, Chris volt. Chris felesége, Barbara úgy tudott bejönni, hogy Mirandának csak egy vendége volt. 

Chrisék még soha nem voltak diplomaosztón és nagyon boldogok voltak. Nagyon jó a kapcsolatunk és emiatt én is örültem, hogy együtt ünnepelhetek velük. 

*


*


A közgáz épület előtt a diplomaosztás után. Ebben az épületben töltöttem az utóbbi két évben gyakorlatilag minden napomat. A bejáraton belépve balra vannak a tantermek, jobbra pedig a professzorok szobái.

A kezemben levő bőrtok gyönyörű, de akkor még üres volt, mert a diploma papírváltozatát postán kaptam meg augusztus végén.

Miután megkaptuk a diplomát, a fejfedő kék bojtját a jobboldalról a balra kellett áttenni. A kék bojt a közgazdasági diploma színe, minden szaknak külön színe van. 

*


*


Ezt a fotót egy ismerősöm csinálta a kampuson. Nagyon szép kép. A fotó érdekessége, hogy vihar előtt készült, 10 perccel később már jég hullott az égből. 

*


*


Évzáró teniszbankett május 3-án.
A hivatalos fotón kívül mindig készül bolondos kép is.

Elissa néhány nappal később lett 21 éves. Ott 21 éves kor után ihatnak alkoholt. Elissa bemutatta, hogyan fog néhány nap múlva kinézni, amikor először rúg be "hivatalosan". 

*


*


Szalagátadó ünnepély, a diplomaosztó előtt 2 nappal. A képen csak sportolók vannak, mindannyian most májusban diplomáztak.

Középre sikerült beülnöm :). A szalagot a diplomaosztón is viseltük. A szalag megkülönbözteti a sportolókat a többi diáktól. A fehér a sportolók színe.

A csapatból én és Miranda diplomáztunk májusban. Miranda marketing szakon végzett. A képen levők közül sokan jó barátaim, sok kosarast, úszót, röplabdázót, focistát ismerek. A helyszín a foci stadion VIP részlege, az egyetem legpuccosabb terme. 

*


*


Május 15-e, búcsúzás Maggietől.
Nagyon rossz volt, sírtunk. Azért sírtunk, mert nem tudtuk, hogy mikor fogunk legközelebb találkozni. Maggie-nek még van egy éve hátra. Úgy érezte, hogy nehéz lesz neki nélkülem.
 

*


*

Az első munkahely


Amikor hazajöttem elkezdtem az álláskeresést. Sok helyre beadtam a pályázatomat, többek között az Ernst & Young-hoz jelentkeztem. 

Itt láttak bennem valamit, mert visszaírtak, hogy küldenek egy linket, amin online tesztek elérhetőek. Ezeket kellett ki töltenem. Volt benne angol teszt, logikai teszt, szövegértés, és matek. A tesztek nem voltak hosszúak, viszont az idő nagyon kevés volt rá, ez volt a céljuk, hogy az idő nyomása alatt hogyan teljesítek, illetve nyilván hogy mennyire jár gyorsan az agyam. Megmondom őszintén, nem nagy reményekkel küldtem vissza a teszteket. Igazából nem éreztem, hogy jól sikerültek volna.. talán az idő szorítása miatt úgy éreztem, hogy elkapkodtam az egészet!

De mégis két napra rá, írtak e-mailt, hogy a tesztjeim jól sikerültek, ezért szeretnének be hívni egy úgynevezett AC-ra (assessment center). Ez már egy személyes interjú volt. Az AC négy és fél órán keresztül tartott.

Négyen voltunk ott, mint jelöltek, rajtam kívül három fiú. Bementünk, megint volt egy gyorsasági teszt, logikai. Ezt egyszerre írtuk mind a négyen. Ezután szétbontottak minket. Egy fiúnak adtak egy szituációt, fel kellett rá készülnie, és elő kellett adnia a másik szobában. Mi addig újabb teszteket írtunk. Ismét volt angol, szövegértés, matek. Ezek nehezebbek voltak, mint előtte az online tesztek. Ezután volt egy számviteli teszt is. Az nagyon nehéz volt, de próbáltam kihozni a maximumot.

Természetesen itt is minden teszt időre ment. Én voltam az utolsó ember, akinek adtak feladatot, fel kellett rá készülnöm, és elő kellett adnom a másik szobában, két vezetőségi munkatársnak. A feladat nem volt bonyolult, csak az idő volt rá kevés, és még rajzolni is kellett táblára. Mindent angolul természetesen. Miután előadtam, elmondtak a hibáimat, de hangsúlyozták, hogy ennek a feladatnak az volt a lényege, hogy utána halljuk a hibáinkat, hisz lehetetlen jól megoldani.

Ezután visszamentem a közös légtérbe a másik három jelölttel. Itt már a negyedik órában jártunk. Most következett a csapat feladat. Kaptunk egy pénzügyi feladatot négyen, és rá 45 percet. Öten körülöttünk ültek, és minket néztek, hogy hogyan dolgozunk csapatban. Itt én rögtön megéreztem, hogy nagyon fontos a kommunikáció, mivel azt figyelték, mennyire megy csapatban a munka. A feladatot - hozzáteszem - alig sikerült megoldanunk, nagyon nehéz volt.

Utána elő kellett adni ismét angolul. Nehéz volt egy olyan csapatban dolgozni, akikkel pár órája ismertük egymást! De hát ez volt a lényege az egésznek! Előadtuk, ezután meg az egyik vezető dolgozó leült hozzánk, és sokat beszélgetett velünk a pozícióról, amire jelentkezünk. Itt már minden világos volt, nagyon jól elmagyarázta. Ezután engedtek el minket. Kint még beszélgettünk a fiúkkal, úgy éreztük, valakit biztosan felvesznek közülünk.

Három nap múlva jött a telefonhívás, hogy nagyon jól volt az AC-n nyújtott teljesítményem, és szeretnének behívni egy utolsó körös interjúra, ahol a cég egyik partner tulajdonosával lenne egy beszélgetés. Itt nagyon izgultam, hisz ilyen nagy tudású és sikeres emberrel talán meg sosem beszélgettem, mint az EY partner tulajdonosa.

De nagyon jó beszélgetés volt. Őt már nem érdekelte a tudásom. Ő a motivációmra volt kíváncsi. Hogy miért pont az Ernst & Young. Miért pont könyvvizsgáló. Mennyire fogom bírni, mik a céljaim, stb. Aztán persze én is tehettem fel neki kérdéseket, ezt ki is használtam. Nagyon tanulságos beszélgetés volt.

Másnap fel is hívtak, és ajánlatot tettek. Mondanom sem kell, hogy úsztam a boldogságban. Nagyon gyorsan sikerült munkát találnom, és nagyon jó helyen. 

Miután felvettek, elárulták, hogy már az önéletrajz beküldése után 90%-ot elutasítanak, tehát az óriási szűrő az első körben. Az EY-hoz évi kb. 2500 ember jelentkezik.

Innentől már minden csak rajtam múlik, hogy hogyan és milyen ütemben akarok fejlődni.
Vissza a Jónás Dorka dossziéra